Тим Гайсер от екипа на HRC увеличи преднината си в световния шампионат по мотокрос на 55 точки. Това стана след 10-ата му победа за сезона – първи в първия и 3-и във втория манш на MXGP на Лимбург. Това бе вторият, от трите старта на пясъчното трасе в Ломел, Белгия.

Отлично представяне в първата надпревара помогна на Гайсер да вземе още една победа на най-трудното трасе в календара. След победата си в неделя, той беше пълен с увереност, преследвайки лидера в две трети от дистанцията, преди да направи своята успешна атака. След като стана лидер, той контролираше останалата част от манша и взе 10-ата си победа за сезон 2020.

Вторият манш се оформяше като втора победа за Гайсер. Той отново атакува и излезе на първа позиция. За съжаление, скоро след като поведе, той леко излезе от пистата и влезе в един от банерите край трасето. Тъй като загуби 20 секунди, докато изваждаше мотора си, Тим слезе до седма позиция и с оставащите 15 минути бе на път да загуби мястото си на подиума. Вместо това, Гайсер се мобилизира и изпревари четирима пилоти. Той постигна невероятна скорост със своята Honda CRF450RW. Неговите турове бяха с почти четири секунди на една обиколка по-бързи от лидерите. Ако имаше още няколко минути от състезанието, той щеше да бъде може би и победител.

Въпреки това първото и третото място бяха достатъчни за второто място в общото класиране. С това той увеличи преднината в точките от 47 на 55. Това означава, че Тим е с една пълна победа пред най-близките си съперници. До края на шампионата  остават само четири кръга, включително още един тук на Ломел в неделя, на 25 октомври. Гайсер изглежда в много силна позиция да вземе четвъртата си световна шампионска титла

Сподели