Тим Гайсер от екипа на HRC се представи отлично във втория манш в MXGP на Турция, за да запази преднината си от 13 точки на върха на шампионската таблица на MXGP.

В горещия ден на трасето Афианкарахисар, на твърдия терен, бе истинско изпитание за всички пилоти в осмия кръг от шампионата. Именно Гайсер показа своята скорост и решителност във второ състезание да вземе 25 точки, след като изпревари няколко от съперниците си за титлата. Той записа най-бързата обиколка на състезанието, задмина най-добрите състезатели, преди да отвори преднина, която никой друг не успя да стопи,  като взе карирания флаг с почти пет секунди.

Това беше идеалният начин Тим Гайсер да се реваншира за разочароващия първи манш. Там твърде дълго кара зад друг пилот, като изостана от лидерите. В крайна сметка той пресече финала на шесто място, разочарован, но знаейки, че има повече резерва за втория манш.

Клас MXGP вече има няколко дни за почивка, преди да се подреди за второто състезание на трасето в Турция. Той ще е в сряда, 8 септември. Както през миналата година, в много от кръговете, в Турция има две поредни състезания, без да се правят големи промени по трасето. За пилота на Honda CRF450RW това би трябвало да му позволи да се надява да добави към четирите си победи в маншовете и три в общото класиране, които има през 2021 г.

 

Сподели