С невероятно представяне отборът National Motos взе победа в клас Superstock и общо 5-то място в легендарното мотоциклетно състезание 24 часа на Льо Ман. Победата със своята машина CBR1000RR-R Fireblade SP екипът постигна, след като започна състезанието от 18-а позиция на старта.

След като няколко отбора сменяха позиции в предната част на категорията през първата половина на състезанието, National Motos поведе в средата на надпреварата с # 55 CBR1000RR-R. През нощта Кевин Труеб имаше проблем с дясната си ръка и мениджърът на отбора реши да го запази като резервен пилот. Така продължи да се състезава само с двама ездачи, Стефан Егеа и Гийом Антига, правейки техния подвиг на издръжливост още по-впечатляващ.

Миналогодишните победители F.C.C. TSR Honda France завърши 44-то издание на 24 часа на Льо Ман за мотоциклети на десето място на борда на своя № 5 Honda CBR1000RR-R Fireblade SP. Тимът бе претендент за подиум до ранните часове на сутринта на денонощното състезание.

След първите три часа отборът на Джош Хук, Майк Ди Мелио и Юки Такахаши беше на трето място. До средата на състезанието те бяха изминали 424 обиколки и се преместиха на второ място, а с изминаването на часовете екипът на Honda продължаваше да поставя последователни и стабилни обиколки.

Навлизайки в последната четвърт от състезанието, F.C.C. TSR Honda France все още се движеше на второ място, но само шест часа до края, проблем принуди отбора да загуби време в бокса. Екипажът работи усилено, за да върне отбора на пистата, макар и на шесто място.

Към края на състезанието Джош катастрофира, докато беше със студени гуми и беше принуден да влезе отново в бокса. Механиците свършиха работа от световна класа в ремонта на CBR1000RR-R Fireblade SP. Като демонстрирайки истински дух на издръжливост, борейки се до края, Юки премина финалната линия на 10-то място.

Частният отбор на Honda RAC 41 Chromeburner трябваше да се оттегли в ранните етапи на състезанието поради катастрофа с участието на трима състезатели на завоя Dunlop само след четиринадесет обиколки.

 

Сподели