• Динамичните скици на новата концепция Hornet разкриват уникална комбинация от техническа красота и агресия
  • Дизайнерската концепция е най-новото сътрудничество между изследователските и развойни центрове на Honda в Италия и Япония

След новината, съобщена на EICMA 2021, че прочутото име Hornet ще се завърне в гамата на Honda, от компанията пуснаха скици, които дават допълнителни подробности за концепцията за дизайн. Те показват комбинацията от техническа красота и агресия, които преминават през нейната ДНК.

Създаването на концептуалните скици беше ръководено от R&D Центъра на Honda в Рим, който, в тясно сътрудничество с R&D в Япония, вече е отговорен за изработването на външния вид на много от последните успешни европейски модели на Honda. Сред тях включително са CRF1100L Africa Twin, CB650R и X- ADV.

Дизайнерът на новата концепция Hornet е 28-годишният Джовани Довис, който наскоро създаде отличителните линии на новия ADV350.

Джовани Довис, дизайнер, Honda R&D Europe, Италия: „Философията на дизайна на Honda е да създаде нещо чисто и функционално по неусложнен начин – модели, които са едновременно красиво прости и емоционално привлекателни. Скиците показват как концепцията за дизайн на Hornet обещава пъргавина, динамика и леко тегло благодарение на тънките си пропорции, заострена опашна част и супер остри линии. Той създава нов, компактно пропорционален външен вид и има отличителни белези на напрежение и агресия отпред назад, очертавайки истинската спортна цел на Hornet.“

 

 

Сподели