Тим Гайсер от екипа на HRC с Honda CRF450RW спечели второто място на трасето Матерлей Бейсин във Великобритания, където се проведе втората Гран при от световни шампионат по мотокрос MXGP за сезон 2019.

Гайсер Гайсер спечели квалификацията и доминираше в почти всяка сесия. То щеше да спечели и първия манш, но допусна лидерска грешка и пред него финишираха Антонио Кайроли и Готие Полен. Иначе той щеше да постигне двойна победа – в двата манша и първо място в MXGP на Великобритания. Така щеше да е лидер в шампионата. Все пак той спечели втория манш и от там второто място в общото класиране на писта, която толкова харесва.

След като спечели квалификационната надпревара, Гайсер атакува като лидер първия завой и имаше добра позиция и в двете състезания. За съжаление в първото състезание падане го остави на трето място. Въпреки че все още беше най-бързият състезател на трасето, той нямаше възможност да стопи разликата между себе си и първите двама.

Второто състезание започна по същия начин, но този път Гайсер успя да измъкне преднина от пет секунди в средата на манша, преди да задържи зад себе си Антонио Кайроли, за да вземе първата си победа в състезание през 2019 г. Тим изостава на осем точки от върха, преди третия кръг на пясъчното трасе във Валкенсваард, Холандия за третия кръг.

За съжаление, Брайън Богерс не успя да направи добро представяне в британската Гран При, и не можа да влезе в топ 20.

В клас МХ2 Калвин Вандерен стана 3-и във временното класиране, след като в първия манш завърши 8-и, а във втория бе втори.

 

Сподели