Пабло Кинтанила с Honda завърши втори в 44-ото рали Дакар. Чилийският пилот стъпи на подиума в Джеда, като малко повече от 3 минути не му достигнаха за победата, спечелена от Сам Съндерланд.

Пабло Кинтанила беше пряк конкурент на победителя. Той спечели последния 12-и етап с дължина 164 км от Биша до Джеда. Пилотът на Honda даде всичко от себе си, за да спечели ралито и финишира първи в последното изпитание в Саудитска Арабия. Съндърланд обаче направи достатъчно, за да запази предимството си до финала. Той финишира 8-и в етапа, на 3:25 мин. от победителя в Кинтанила.

В крайното класиране Съндерланд победи чилиеца с 3:27 сек. и сложи край на серията от две победи за Honda в Дакар.

Другият пилот на Honda, Хоан Бареда, бе 5-и в общото класиране и втория от заводските мотоциклети на Honda.  Друг пилот на марката ни – Рики Брабек, беше шести като цяло, след като пропусна победата на финалния етап на ралито само с пет секунди от Кинтанила. Драмата за американеца настъпи след като получи наказание от 12 минути. Това го прати на 7-о място. Неговата позиция зае Хосе Игнасио Корнехо, като така и четиримата ездачи на Honda завършиха в топ 7.

Сподели