Световният шампион в MXGP Тим Гайсер, може да стане шампион на родната си Словения. Той спечели още един мотокрос у дома. Пилотът на Honda отново се пусна в местен крос и го спечели.

Гайсер има многобройни фенове в родината си. Мнозина се събраха, за да го видят на второ състезание в Словения. Пилотът на HRC не ги разочарова, като спечели надпреварата в Орехова Вас. Втори стана Ян Панчар, а трети Петър Ирт.

Гайсер каза, че пилотите от MXGP ще трябва да променят цялата си стратегия. Световният шампионат започва през август и това е един вид тренировка. Освен това през оставащия сезон 2020, стартовете са буквално един след друг.

Гайсер каза: „Смятам, че е добре да има поне един уикенд почивка. Защото сезонът е дълъг и имаме 20 състезания. Нормално започваме през март и завършваме през септември. Така че имаме три поредни Гран При и след това почивен уикенд. Така можем да презаредим батериите. Сега, при тази необичайна ситуация, когато се върнем, ще правим много състезания подред. Знам, че физически и психически ще бъдат много трудни. Но всички искаме да се състезаваме. Така че ще се справим с това“.

 

Сподели