Тим Гайсер от отбора на HRC спечели последния кръг на шампионата MX1 на Италия на пясъчното трасе в Мантоуа. В студеното време в Северна Италия пилотът с №243 поведе от самото начало със своя мотоциклет Honda CRF450RW, като постепенно натрупа преднина, за да спечели с малко под 10 секунди, като си осигури 3-о място в шампионата. В суперфинала след това, в комбинираното състезание на 450 и 250 куб. см, Гайсер направи най-бързата обиколка на състезанието, след като се върна на четвърто място, на което и финишира. Причината е, че в началото на надпреварата падна и изостана последен. С две втори места в предишните два суперфинала, словенецът си осигури и второто място в този шампионат, което е добре за самочувствието му за световното първенство в MXGP, което стартира на 2 и 3 март в Аржентина.
За Калвин Вландерен второто място във втория кръг в Отобиано беше неговото най-добро представяне, заедно с 6-о място в суперфинала. Младият пилот от Кейптаун  не бе доволен от резултатите си, но все пак оцени напредъка, който са постигнали през зимата и е доволен, че е направил някои състезания преди първия кръг на шампионата MX2.
Брайън Богерс също е щастлив да се върне на трасето, след като пропусна много стартове от сезон 2018. Холандецът знае, че ще му трябва известно време, за да се върне към максималното си състезателно темпа в силно конкурентния клас MXGP. Стартовете от италианското първенство му дадоха по-добра представа върху какво трябва да се направи, за да направи машината си с №189 максимално конкурентна.

След по-малко от три седмици е първият кръг на първенството в MXGP за 2019 г. Отборът на HRC ще продължи да се подготвя и да се увери, че и тримата състезатели са във форма преди падането на бариерата на трасето Вила Ла Ангостура в Патагония-Аржентина.

Сподели