Тони Боу, многократният световен шампион на триал,  стъпи на подиума във втория старт от Гран При на Япония на трасето в Twin Ring Motegi. Така пилотът на Repsol Honda си възвърна лидерската позиция.

Ден преди това в другото състезание, Боу стана четвърти. На подиума обаче бе съотборникът му в  Repsol Honda, японецът Такахиса Фуджинами.  След като в този ден Боу не бе толкова бърз, той отново взе нещата в свои ръце във втория ден на Мотеги. Въпреки че на хедникапа той не стартира сред лидерската група, Тони се представи успешно и се опази от наказателни точки, като така достигна до второто място. Така той си върна лидерството в класирането и вече има 50 т. преднина пред Хайме Бусто който е с 48.

Съотборникът на Боу в Repsol Honda, Такахиса Фуджинами, в първата обиколка направи много грешки, които се отразиха на финалния му резултат. Във втората обиколка той получи и повреда, но въпреки това продължи и стана 9-и. Сега той е 6-и в шампионата.

Следващия кръг от световното първенство е на 16 и 17 юни в Aндорa. Това е домaшно състезaние за Тони Боу, който живее именно там. С това шампионатът се връща в еднодневния си състезателен формат.

Сподели