Перфектно! Без грешки! Това бе представянето на Тони Боу в Гран при на Япония по триал.  Пилотът на Repsol Honda бе най-бърз и в двата дни. Двете втори места на подиума окупира Адам Рага. Съотборникът на Боу – Такахиса Фуджинами се представи отлично пред собствена публика, като и в двете състезания за 3-о място. Така японецът донесе първия двоен подиум за Repsol Honda в първия ден, а след това го повтори във втория.

В първия ден, състезанието за TrialGP на Япония се оказа сложно. Дъждът заваля отново, както на квалификациите, като направи терена много тежък, а задачата за всички състезатели трудна. Тони Боу започна от задната част  на групата. Въпреки трудностите, асът на Repsol Honda Team беше в страхотна форма и спечели  още една победа, 17-а до момента на Туин Ринг Мотеги.

Адам Рага направи 4 грешки, но скоростта му по трасето беше по-голяма. Така той зае второ място.
Такахиса Фуджинами бе много бърз, имаше 1 наказателна точка, изглеждаше спокоен и успя да завърши деня със забележително трето място. За първи път Repsol Honda взима двойна победа от Белгия през миналата година. Той се радваше на подкрепата на многобройните зрители навсякъде по трасето. Това бе 28-и подиум на Фуджинами в домашното му състезание.

Във втория ден състезанието на Туин Ринг Мотеги бе по същия маршрут, но пилотите стартираха в обратния ред от този на квалификацията. След успеха си предишния ден, Боу предрече, че във втория резултатите ще бъдат много по-ниски. Той обаче се представи перфектно.

Пилотът на Repsol Honda не получи никакви наказания в нито една от секциите, като завърши двете обиколки на веригата Motegi  с 0 наказателни точки. За втори път в кариерата си той успя да постигне това. Предишният случай беше в Португалия през 2010 г. Това е третата поредна победа за Тони Бу досега в световното първенство на TrialGP за сезона и той продължава да оглавява класирането с 60 точки, пред Адам Рага с 49, който пак бе с бронзовия медал и е на второ място.

Такахиса Фуджинами продължи блестящото си представяне. Той показа своята форма в няколко ключови моменти от трасето, като дори се бореше за второто място, за което не му достигна една точка. Той донесе радост на домашните си фенове, като отново бе на подиума – 3-и. Тези с две трети позиции, ветеранът се изкачи до трето място в общото класиране с 40 т.
Следващото състезание от световния шампионат TrialGP е в Холандия на 22 и 23 юни.

Сподели