Португалецът Пауло Гонсалвеш с Honda CRF450 RALLY спечели победата в рали Десафио Инка, което завърши в град Ика, в Перу. Това е трети пореден триумф на екипа на Monster Energy Honda в Южна Америка този месец.

Пилотът на Monster Energy Honda Гонсалвеш излезе начело в състезанието през третия последен ден. Той бе трети във втория етап след като съотборникът му Кевин Бенавидес го спечели, а победата си в Десафио Инка 2018 изкова в последния трети пробег с дължина 180 км. Той не допусна нито една грешка и финишира в Ика с 2 минути аванс пред Тоби Прайс и 3 минути пред най-сериозния си конкурент Матиас Валкнер. Това бе трета поредна победа на отбора само за един месец в Южна Америка. Другите две бяха на Бенавидес в рали Атакама и отново на Гонсалвеш в Десафио Рута 40.

Съотборникът на Гонсалвеш, младият Хосе Игнасио Корнехо стана 4-и, след като завърши последния етап на 10-о място. Бенавидес бе първият състезател по трасето и не направи нито една навигационна грешка, като завърши надпреварата на 6-о място, а съотборникът му от САЩ Рики Брабек стана 8-и

Следващото състезание, в което екипът на Monster Energy Honda ще участва е рали Мароко, последен кръг от световния шампионат на ФИМ по кроскънтри. Състезанието ще се състои в Африка от 3 до 9 октомври.

Сподели