След края на лятната пауза, състезателите на Repsol Honda Trial Team се върнаха в шампионата за TrialGP на Белгия, състезание, което се характеризира с взискателно трасе, пълно с хлъзгави участъци с много слабо сцепление. То се оказа тежко изпитание за всички участници.

Последната част от сезона започна по най-добрия възможен начин за Тони Боу. Той постигна нова победа в Белгия, с която затвърди още повече лидерството си в общото класиране на първенството. Въпреки оптимистичния краен резултат, състезанието в Комблан-о-Пон беше всичко друго, но не и лесно за каталунския състезател на отбора на Repsol Honda Trial, завършил първата обиколка на трасето на втора позиция и принуден да рискува във втората в опит да запечата победата. Триумфът в крайна сметка се обърна в полза на Тони Боу в последните три секции, където той се оказа несравним.

Това е и победа № 130 за Боу в световния шампионат на открито. В генералното класиране Тони Боу е лидер със 134 точки и с 26 точки пред най-близкия втори пилот.

TrialGP на Белгия също беше положителна за Габриел Марчели. Пилотът от Галисия вече е напълно възстановен от физическите си проблеми преди ваканцията. Той показа добро представяне в първата обиколка на трасето, достатъчно добро, за да задържи третото място. Във втората обиколка Марчели успя да поправи някои от грешките, допуснати в първата, преди да се задоволи с четвъртото място след напрегната битка за третото стъпало на подиума. С този резултат той остава седми в генералното класиране с актив от 72 точки.

Световният шампионат на TrialGP продължава с осмия кръг от сезона следващата неделя, 28 август, във френския град Каор.

 

Сподели