Алекс Маркес от Repsol Honda стана първият пилот, спечелил две виртуални състезания в MotoGP. Новакът в тима се оправи по-добре от брат си и свой съотборник Марк Маркес. Двамата испански пилоти на Honda направиха разтърсващ финален виртуален двубой на пистата Мисано – Марко Симончели.

Към братята на подиума се присъедини и звездата Валентино Роси. Той спечели третото място от последната катастрофа с Фабио Куартараро. Така Доктора стъпи на подуима „у дома“.

За трети път Куартараро стартира от първа позиция във Virtual MotoGP. Благодарение на най-доминиращото си представяне досега в квалификациите, той бе на секунда пред Алекс Маркес. Французинът беше амбициран най-накрая да завърши финал на подиума. Досега това не му се случи, въпреки темпото му в една обиколка.

Първата от общо 9 обиколки, беше в типичния хаотичен стил.  Двама от тримата предишни победители- Маверик Винялес и Франческо Баная катастрофираха. Това стана след контакт със завърналия се Такаки Накагами (LCR Idemitsu Honda).

В първата половина на откриващата обиколка Доктора също катастрофира. Той пък имаше контакт с Алекс Маркес през завои 4 и 5. Това позволи на Куартараро да избяга отпред. Марк и Алекс Маркес не успяха да се справят с темпото на французина. По-младият от братята Маркес излезе втори. Марк пък искаше да опита да си осигури финал в топ 3.

Куартараро бе начело. Той завърши третата обиколка с предимство от близо четири секунди. Тази преднина бързо се изпари, когато 21-годишният пилот изпусна предницата на мотора. Това позволи на Алекс Маркес да излезе начело. Французинът бързо се зае да гони победителя от състезанието в Муджело. В две обиколки беше залепен за задното колело на Honda.Двамата няколко пъти имаха контакт. След това в 7-ата обиколка едно докосване от Куартараро накара Алекс Маркес да излезе извън пистата. След това обаче Ел Диабло се заби в мотора на Honda. Двамата паднаха, а Марк Маркес поведе. Дори той бе изненадан от това. Всичко се реши във финалната обиколка и то във финалния сектор. Така краят бе вълнуващ. Алекс Маркес догони брат си. Куартараро се закачи и за двамата. Тримата натиснаха до лимита. Куартараро сгреши и загуби шанс да спечели. Остави Алекс и Марк да го заровят. Двойката на Honda влезе в последния завой, като отпред бе Марк. Осемкратният световен шампион обаче отвори широко завоя. Така даде шанс на брат си Алекс да се промъкне и да вземе победата. Това беше шанс, който Алекс грабна с две ръце, за да стане първият победител в две състезания във Virtual MotoGP.Роси се възползва максимално от „подаръка“, предаден му от Куартараро в последната обиколка. Той зае последното място на подиума на домашна територия. Хоан Мир зае финалното място в топ 5. Той бе пред Винялес и Баная. В предишните три състезания те не само бяха на подиума, но имат и по една победа. Накагами зае осмо място.

Сподели