Калвин Вландерен написа нова страница в историята на Honda в световния шампионат по мотокрос в клас MX2. Тай спечели Гран При на Индонезия, като това бе първият успех както за него, така и за новия мотоциклет Honda CRF250RW в сериите.

Калвин се изстреля като ракета и влезе втори в първия завой на надпреварата в MX2. Младият южноафриканец задържа позиция на почти цялото състезание, но 4 обиколки преди края бе настигнат от световния шампион Паулс Йонас. Така Вландерен стана 3-и в първата надпревара.

Стартът му във втория манш бе още по-добър, тъй като той се втурна напред покрай другите и успя да вземе първия FOX холшот. Калвин показа страхотно темпо в началото на състезанието, като направи най-бързата обиколка на манша – в 3-ата, като увеличи преднината си пред Йонас и Хорхе Прадо Гарсия. Така той караше с постоянно бърз ритъм, за да спечели първата си победа в поредицата. Благодарение на тази победа – първа за южноафрикански пилот, след 2008 г., когато Тила Ратрай спечели Гран При на Бенелюкс. Вландерен се придвижи напред във временното класиране и е 5-и преди втория старт в Индонезия, който е следващия уикенд – 7 и 8 юли на новото трасе в Самаранг.

Сподели