Team HRC успешно завърши четвъртия кръг от световното първенство на Супербайк на пистата Моторланд Арагон. Отборът на Honda постигна първия си подиум през сезон 2020 с Алваро Баутиста. Испанецът завърши на трето място със своя CBR1000RR-R Fireblade SP във второто състезание.

Баутиста се представи добре още на спринтовото състезание от 10 обиколки Tissot Superpole. Алваро стана 5-и, което му осигури старт от втора редица на Състезание 2.

Баутиста се възползва от старта и успя да се измъкне на четвърто място през първите завои. На втората обиколка той влезе в челната тройка. Той се бори за кратко с Михаел ван дер Марк, за да защити мястото си на следващите турове. Благодарение на последователно силното си темпо, Алваро успя да поддържа секунда разлика от втория за почти цялото състезание. Така осигури първия подиум на отбора през сезон 2020 г. като финишира 3-и.

Стартирал 10-и, Леон Хаслам успя да вземе две позиции, като стана 8-и. Борейки се с още трима пилоти, британецът стана 7-и. така две машини Honda влязоха в топ 10.

Заводският тим на Honda ще остане в Испания, тъй като 5-ият кръг на шампионата WorldSBK ще бъде този уикенд (4-6 септември) отново на Моторланд Арагон.

Сподели