Състезателят на Repsol Honda Team Тони Боу спечели за трети път този сезон. Той триумфира в третия кръг от световния шампионат X-Trial. Втори стана Хайме Бусто с Gas Gas, а трети бе съотборникът на Боу Габриел Марчели. Пилотите на Repsol Honda Team демонстрираха още веднъж високото ниво, на което са тази година.

34-кратният световен шампион Тони Боу започна деня напред от първата обиколка, като запази същото ниво и във втората. Неудържим във всяка зона в последния кръг на трасето, ездачът на Montesa Cota 4RT постигна три последователни победи.

Марчели имаше по-трудна първа обиколка, тъй като направи няколко грешки, които му донесоха 9 наказателни точки и го свалиха на пето място. Състезателят даде всичко от себе си, за да заеме втора позиция в този финал, но след като се изправи срещу Бусто в тайбрека, той трябваше да се задоволи с трето място.

Боу води в генералното класиране с 65 точки, Бусто е втори с 43, а Марчели заема трето място с 39. Следващият кръг от Световния шампионат по X-Trial ще бъде на 4 май в Женева, Швейцария, последен старт преди серията да вземе почивка.

Сподели