1800 ентусиасти и 1000 мотоциклета от 35 страни се стекоха във Велейне, Словения. България спечели награда

 

Собствениците на Honda Gold Wing се събраха във Велейне, Словения, на традиционния трефен или среща. Той обаче не бе съвсем обикновен. На него се стекоха 1800 ентусиасти и 1000 мотоциклета Gold Wings от 35 страни, за да могат за 5 дни да отпразнуват 35-ата годишнина от първата среща на собствениците на тази марка, обединени в Gold Wing European Federation (GWEF).

GWEF е основана през 1983 г.  като целта й е: „Споделяне на информация и популяризиране на международните контакти, приятелство и дейности между Gold Wing клубовете и ездачите“.  Думата Treffen е от немски и означава среща. Трефените се правят всяка година в повече от 20 страни в Европа, като първият бе в началото на май в Дуфен, Белгия, а последният ще бъде от 19 до 23 септември в Измир Турция. От няколко години и България фигурира в календара на GWEF, като нашият Gold Wing клуб ще бъде домакин на трефен в Обзор от 12 до 16 септември, непосредствено преди  турския.

Централното събиране на всички държави-членки на GWEF се провежда на всеки 5 години от 2003 г. насам. Тазгодишният трефен в Словения събра ездачи от 19 до 81-годишна възраст, от 26 държави-членки на GWEF плюс още 9 страни, включително Кувейт, Израел и Австралия.
Акцентите на срещата включваха „Парад на нациите“ с 30-минутен конвой, в който мотоциклетите Gold Wing напускат лагера за разходка и церемонията по връчване на наградите. Там  България спечели „Наградата за присъствие“ с над 90% присъствие от местни членове, а  Финландия е с наградата за изминато разстояние от членовете – с 50 Gold Wing-а, които правят на всяко пътуване по 2500 км.

Култовият модел е създаден през 1975 г., като повече от 40 години тези мотоциклети са синоним на двуколесен туристически комфорт за пътуване на дълги разстояния и съвременни технологии. Наскоро новият Gold Wing бе представен в България и вече са реализирани първите продажби.

 

-20% ЗА 20 МОДЕЛА МОТОЦИКЛЕТИ ПО СЛУЧАЙ 70-ГОДИШНИНАТА НА HONDA >>

Сподели